TRAVERSE DE CALE FERATA IMPREGNATE

toate-9-1
impgerente-4-1
impgrenate5-1
imregnate-1-4
toate-8-1
previous arrow
next arrow

Material și Caracteristici

 • Lemn de Stejar: Stejarul este preferat datorită durabilității și rezistenței sale. Este un lemn dur, capabil să suporte greutăți mari și condiții de stres mecanic.
 • Elasticitate: Lemnul de stejar oferă o elasticitate naturală, care ajută la amortizarea șocurilor și vibrațiilor produse de trecerea trenurilor.

Avantaje ale Traverselor din Lemn

 1. Durabilitate: Traversele din lemn de stejar au o durată de viață lungă, mai ales când sunt tratate corespunzător.
 2. Ușurință în Manipulare: Comparativ cu alte materiale, lemnul este mai ușor de manevrat și instalat.
 3. Compatibilitate cu Șinele: Traversele de lemn sunt compatibile cu diferite tipuri de șine și pot fi utilizate în diverse configurații de cale ferată.
 4. Amortizarea Vibrațiilor: Lemnul ajută la reducerea vibrațiilor, ceea ce contribuie la confortul călătorilor și la protecția infrastructurii.

Tratamente de Protecție

Pentru a prelungi durata de viață a traverselor de lemn și a le proteja împotriva degradării, acestea sunt supuse unor tratamente speciale:

 • Impregnare cu Creozot: Un tratament frecvent utilizat pentru a proteja lemnul împotriva insectelor, ciupercilor și putrezirii.
 • Alte Tratamente Chimice: În funcție de specificațiile locale și de cerințele de mediu, pot fi utilizate și alte substanțe chimice pentru a îmbunătăți rezistența lemnului.

Instalare și Întreținere

 • Instalare: Traversele de lemn sunt instalate pe balast, fixând șinele într-o poziție stabilă și menținând ecartamentul corect al căii ferate.
 • Întreținere: Este necesară o întreținere regulată, care include inspecții periodice și înlocuirea traverselor deteriorate pentru a asigura siguranța și performanța căii ferate.

Aplicații

 • Linii Principale: Utilizate pe liniile principale de cale ferată datorită capacității lor de a suporta greutăți mari și traficul intens.
 • Linii Industriale și Secundare: Folosite în zonele industriale și pe linii secundare, unde condițiile de operare pot varia.